Için basit anahtar Yangın Çıkış Kapısı örtüsünü

Wiki Article

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine rabıtalı olarak değişir.

En uygun pahaı bulmanız karınin farklı seçenekleri önlaştırmanız ve nitelikli bir yangın kapısına envestisman yapmanız önemlidir. İşte, en müsait yangın bapsı fiyatları incelemesi…

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin ortak noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden mimarilmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 zaman olmalıdır.

Yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmamasının diğer bir önemli sebebi bile herhangi bir çalma vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları sinein kolaylıkla açılabilmektedir.

Gereç: Yangın baplarında alelumum çelik yahut ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz rezistanslidir.

Yangın merdiveni ile ilgili yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkızılışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

Montaj sürecinde uygulayım olarak bütün kurallara isabetli şekilde yerleştirilen yek kanatlı yangın kapısı, hariçarı sevap açılacak şekilde kullanılır.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten elan erdemli mukavemet ve korozyona dayanıklılık katkısızlar ve bu nedenle yangın bapsı yapımında yeğleme edilen bir malzemedir.

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı yakın itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı panik kısım şeklindedir. Ağır durumlarda kullanılacağı dâhilin berenarı emeklevsel şekilde hizmet yapmalıdır.

Tüm yangın kasası ve kanatları güçlü lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylece montajdan sonrasında konstrüksiyonlabilecek sıva onarımı ve boya ustalıkleri sayesinde baplar dokunca görmez.

Kırık dökük yapılarda ve yangın merdiveni düzlükı elverişsiz olan binalarda kaçış merdiveni konstrüksiyonına olanak vermektedir. 

Yangın yangın kapısı bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Report this wiki page